"Sunce je ovde na dohvat ruke!" 

Rezervacije

Gde priroda miriše lepotom?

Mirišu prostranstva Zlatibora borovima prošarana, a gostu podređena, svakome provod nude. Teče moćna hirovita Drina trasom svojih splavara, iznad nje rajskom lepotom mame bajkoviti predeli planine Tare. Krivuda poput osmice šarganska uska pruga i u zagrljaj prima čarobni Drvengrad. Nebu streme Zlatar i Golija, tradiciji narodno graditeljstvo Sirogojna, dugovečnosti žitelja prelepa Kamena Gora. Čudesa su u kanjonu Uvca i pećinskim hodnicima Potpeća, kremanska misterija u selu proroka, vekovno umeće u grnčariji Zlakuse, domaćinska prisnost u selima Kosjerića, spoj modernog i prošlog među soliterima Užica. Duhovnost i trajanje u Mileševi, Rači, Arilju...

I sva ta lepota, uz još mnogo toga, okupljena je u jednom području, turističkoj regiji Zapadna Srbija. Kraju idiličnih prostranstava i gostoprimljivih ljudi idealnom za odmor – u miru ili avanturi, kako kome godi.

Ovdašnja priroda je najbolji iscelitelj svih umornih od užurbane svakodnevice, ovde je carstvo za sladokusce: da probaju najbolju pršutu i užičku komplet lepinju, zlatarski sir i mačkatsku jagnjetinu, pastrmku iz Perućca, tek ubranu ariljsku malinu, kosjerićke gurmanluke. Da nahrane i oči i dušu. Još kad zasvira truba i od njenog zvuka zaječe brda, eto blagodatne Zapadne Srbije u punom sjaju.

Planina Tara sa svojim nacionalnim parkom je prava lepotica medju visovima, idealna za odmor. Njeno podnožje preseca reka Drina. Na Drini je jezero Perućac, biser ovdašnje ponude.
Tara je planina koja blista i leti i zimi, i predodredjena je za očuvanje zdravlja.

Celo područje neizostavan je deo, pravi dragulj, jedinstvene atrakcije turističke regije Zapadna Srbija nazvane ''Čarobni turistički prsten''. Turista kreće vozom ''ćirom'' od Mokre Gore do Višegrada, nastavlja brodom niz Drinu do Perućca, pa odatle autobusom na Taru i ponovo vraća u Mokru Goru.

Jezero Perućac je veštačko jezero, nastalo pregrađivanjem reke Drine betonskom branom, u cilju izgradnje HE „Bajina Bašta”. Jezero se nalazi na oko 15 km zapadno od naselja Bajina Bašta, u granicama Nacionalnog Parka Tara, na granici Srbije i Bosne i Hercegovine.

Uvačko jezero ili jezero Kokin Brod je veštačko jezero u dolini Uvca, smešteno između planina Zlatara na jugozapadu i Murtenice na severoistoku, na svega 10 do 15km od Nove Varoši. Uvačko jezero je nastalo 60-ih godina 20. veka izgradnjom brane na reci Uvac kod Kokinog Broda.

Etno park Terzića avlija, kao seosko turističko domaćinstvo, predstavlja jednu vrstu muzeja na otvorenom i zatvorenom. Datira sa početka 20. veka, kao tipično seosko domaćinstvo iz okoline Užica, sa starim kućama i okućnicom kao što su salaš, šupa, mlekar, bunar, kačara…

Potpećka pećina je jedna od pet u Srbiji koje su uređene za turističko razgledanje i najznačajniji je speleološki lokalitet zapadne Srbije, nadomak grada Užica.
Ulaz u Potpećku pećinu, predstavlja jedan od najvećih pećinskih ulaza na Balkanu i pleni svojom monumentalnošću.

  • VIRTUELNA TURA

    Započnite virtuelnu turu i pogledajte kako izgleda hotel.

  • KONFERENCIJSKA SALA

    Posedujemo salu za sastanke od 12 sedećih mesta i zastakljenu baštu koju veoma lako transformišemo za prezentacije ili sastanke.

  • BAŠTA

    Ponosni smo što imamo najlepšu zastakljenu terasu na Zlatiboru.

Dopada Vam se ponuda? Rezervišite odmah!          

GALERIJA SLIKA

Facebook

Twitter

Mail lista

Kontakt

Impol Seval President d.o.o.
HOTEL PRESIDENT
Naselje Kamalj bb
31315 Zlatibor
tel: +381 (0)31 841-386
fax: +381 (0)31 841-946
hotel.president@impol.rs
recepcija.president@impol.rs