"Sunce je ovde na dohvat ruke!" 

Rezervacije

O Zlatiboru

Zlatibor je planina u središnjem području Zapadne Srbiije u kraju koji spaja Srbiju sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom. Nalazi se na 240 km udaljenosti od Beograda, na 260 km od Podgorice i 180 km od Sarajeva.

Zlatibor je planina izuzetne lepote sa prosečnom nadmorskom visinom od 1000 metara, a okružuju ga vrhovi Tornik (1.496m) i Čigota (1.422m). Odlikuju ga čist i suv vazduh, nizak vazdušni pritisak i preko 2000 sunčanih sati godišnje.

Zbog umerene klime i izuzetno prijatnog ambijenta, Zlatibor je od davnina poznat kao planina pogodna za odmor, oporavak i lečenje. Tradicija turizma je duga i potiče čak od 1893. godine, pa je u 2014. godini slavljeno 120 godina organizovanog turizma. Klima Zlatibora je povoljna za lečenje akutnih i hroničnih oboljenja respiratornih organa, alergijskih oboljenja, štitaste žlezde, bolesti srca i anemije.

Za ljubitelje zimskih sportova, na 9 km od centra turističkog naselja, nalazi se ski centar Tornik koji raspolaže sa četiri staze ukupnog kapaciteta sa oko 5400 skijaša na sat.

Šta obavezno posetiti dok odmarate na Zlatiboru!

Ski centar „Tornik" nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 - 1.490m, 9 km od turističkog centra Zlatibor. Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat.

Sirogojno je najpoznatije etno selo izradjeno od kuća donetih ih svih krajeva Zlatibora, ali i čuvenim džemperima od vune koji su poznati i u Evropi.
Kako bi se očuvala tradicija Zlatiborskog sela, u ovim kućama možete pogledati eksponate koji su se koristili u svakodnevnom životu jedne porodice.

Stopića pećina je smeštena u blizini mesta Rožanstva, na Zlatiboru. Stopića pećina je rečna pećina jer kroz nju protiče Trnavski potok. Ulaz u pećinu se nalazi na 711,18m nadmorske visine, a sam otvor je impresivan jer je širina otvora 35 metara, a visina je 18 metara.

Vodopad Gostilje je selo u kome se proizvodi poznata "Zlatiborska voda", a predstavlja ukras prirode koji oduzima dah posetiocima.
To je vodopad Gostilje.

Crkva brvnara u Dobroselici - Zlatiborsko područje je poznato po kvalitetnoj borovoj gradji i zahvaljujući tome sačuvana su nam mnoga veoma značajna zdanja u drvetu, medju kojima crkve brvnare zauzimaju istaknuto mesto. Jedna od takvih je i crkva brvnara u Dobroselici.

Crkva brvnara u Jablanici je posvećena Pokrovu Presvete Bogorodice i nalazi se na lepom skrovitom mestu.
Izgradjena je 1838. godine i služila je kao božja kuća i kao sklonište od Turaka.

Manastir Uvac je osnovan u 12. ili 13. veku, a posvećen je rođenju Presvete Bogorodice (roždestvu Presvete Bogorodice).
Porušen je 1691. godine i 300 godina je proveo pod ruševinama.

Rodna kuća Dimitrija Tucovića podignuta je 1855. godine kao dvodelna brvnara sa većim dimenzijama, solidnom gradnjom i arhitektonskim detaljima predstavlja reprezentativan primer starije varijante kuće ovog tipa.

  • VIRTUELNA TURA

    Započnite virtuelnu turu i pogledajte kako izgleda hotel.

  • KONFERENCIJSKA SALA

    Posedujemo salu za sastanke od 12 sedećih mesta i zastakljenu baštu koju veoma lako transformišemo za prezentacije ili sastanke.

  • BAŠTA

    Ponosni smo što imamo najlepšu zastakljenu terasu na Zlatiboru.

Dopada Vam se ponuda? Rezervišite odmah!          

GALERIJA SLIKA

Facebook

Twitter

Mail lista

Kontakt

Impol Seval President d.o.o.
HOTEL PRESIDENT
Naselje Kamalj bb
31315 Zlatibor
tel: +381 (0)31 841-386
fax: +381 (0)31 841-946
hotel.president@impol.rs
recepcija.president@impol.rs