"Sunce je ovde na dohvat ruke!" 

Za ljubitelje ovog sporta, zbog blagih uspona i padova terena, vožnja bicikla predstavlja pravo uživanje.
U turističkom centru se mogu iznajmiti bicikli na nekoliko lokacija, na vremenskom principu od 30 minuta pa do celodnevnog zakupa.

Mogu se iznajmiti različite veličine i vrste bicikala, pri čemu je najpogodniji mauntibajk.

Od ove godine prvi put na Torniku napravljene su rute za planinski biciklizam. Sada i profesionalni biciklisti, a i rekreativci mogu da voze planinske bicikle po specijalno pripremljenim rutama.

Predviđene rute za planinski biciklizam:

1.    Ruta Ribnica - polazi od vrha Tornika preko prevoja, šumskog i ribničkog puta, zatim ski puta pored Stankovog potoka (makadam, zemljani put) - dužina rute je 3,5 km, a težina je 2/5

2.    Ruta Beli kamen - polazi od vrha Tornika preko prevoja, Đurovića groblja, Ribnica, zatim preko Belog kamena i Ječmišta (asfaltni put) – dužina rute je 12 km, a težina 3/5

3.    Ruta Previja - polazi od vrha Tornika preko prevoja, Tokvića kose, naselja Ribnica i Ječmišta (zatravljeni put, makadam, asfaltni put, zemljani put) – dužina rute je 5,3 km, a težina je 3/5

4.    Ruta Vidikovac - u pripremi – polaziće od vrha Tornika preko Vrščića, šumskim putem i ski putem pored Stankovog potoka (zemljani put, makadam) - težina rute je 3/5.

U centru Tornik moguće je iznajmiti bicikle, a prevoz do vrha Tornika omogućen je šestosednom žičarom na koju su postavljeni specijalni nosači sa prevoz bicikala.

Izvor: http://srbija.superodmor.rs/rekreacija/biciklizam/420/biciklizam-na-zlatiboru

  • VIRTUELNA TURA

    Započnite virtuelnu turu i pogledajte kako izgleda hotel.

  • KONFERENCIJSKA SALA

    Posedujemo salu za sastanke od 12 sedećih mesta i zastakljenu baštu koju veoma lako transformišemo za prezentacije ili sastanke.

  • BAŠTA

    Ponosni smo što imamo najlepšu zastakljenu terasu na Zlatiboru.

GALERIJA SLIKA

Facebook

Twitter

Mail lista

Kontakt

GARNI HOTEL PRESIDENT
Naselje Kamalj bb
31315 Zlatibor
tel: +381 (0)31 841-386
e-mail: recepcija.president@gmail.com